Laminatgolv

Stockholm Floorcenter har ett brett utbud av laminatgolv, i vårat showroom kan ni se ett utbud av en av marknadens största tillverkare inom laminatgolv, Berry Alloc.

Våra laminatgolv består av, långa plankor, korta plankor och breda plankor. Golv för kök och badrum såväl som för ditt vardagsrum. Golv för restauranger, hotell och butiker. Hållbara golv med allt från moderna till tidlösa dekorer.

Ett laminatgolv som möter alla förväntningar

Mönster

Laminatgolv är ett golv, vanligen med ett mönster som imiterar trä, sten eller klinker men andra mönster förekommer också.

Tillverkningsmetoder

Tillverkningsmetoden är en laminering (sammanfogning) av flera skikt som limmas och pressas ihop under högt tryck. Man skiljer på bland annat direktlaminat och högtryckslaminat.

Direktlaminat består oftast av ett slitskikt högst upp, därefter mönster skikt kärna och balansskikt.

Högtryckslaminat består av högtryckslaminatet högst upp, därefter en kärna och ett balansskikt. Högtryckslaminatet är en produkt i sig som limmas/pressas fast ovanpå kärnan och har mycket hög slitstyrka.

Kvalitet

Det finns varierande kvaliteter av laminatgolv.

Golv av lägre kvaliteter tål vanligen inte vatten och har inte så stor slitstyrka.

Golv av högre kvalitet kan ha mycket hög slitstyrka och kan vara fuktresistenta genom en hård kärna, samt bestrykning av vax. De är därmed lämpligare än andra att lägga i utrymmen med högre slitage och där det finns större risk för spill, såsom till exempel kök och hall.